UUSIMMAT

Huhu: Intel julkistaa Alder Lake-S -prosessorit jo syyskuussa

26.01.2021 12:45 | Muropaketin toimitus

Huhun mukaan maaliskuussa julkaistavien Rocket Lake-S -prosessoreiden seuraaja, Alder Lake-S, julkistetaan jo syyskuussa.

Intel esitteli CES 2021 -messujen yhteydessä pitämässään tilaisuudessa 11. sukupolven Core-prosessoreita. Rocket Lake-S -koodinimellisten prosessoreiden on määrä saapua markkinoille vielä maaliskuun aikana. Samaisessa esityksessä paljastettiin, että Rocket Lake -sukupolven seuraaja on luvassa vielä kuluvalle vuodelle.

Tuoreimman huhun mukaan Alder Lake-S -prosessorit julkistetaan jo syyskuussa. VideoCardzin mukaan syyskuussa markkinoille saadaan Intel 600 -piirisarjalliset emolevyt, mutta itse prosessorit tulevat saataville vasta myöhemmin. Julkistuskuvion odotetaan noudattavan samaa kaavaa kuin Rocket Lake-S -prosessoreilla, eli ensimmäisenä saataville tulevat emolevyt ja prosessorit vasta myöhemmin.

Kahden prosessorisukupolven julkaisu ei niin ikään ole uutta, sillä vuoden 2017 tammikuussa Intel julkaisi Kaby Lake -koodinimelliset prosessorit ja myöhemmin syyskuussa se julkaisi Coffee Lake -koodinimelliset prosessorit.

Tähän mennessä vuotaneiden tietojen mukaan Alder Lake-S -prosessorit tukevat DDR5-muistia. Lisäksi niiden odotetaan tukevan PCIe 4.0 -standardia, mutta mahdollisesti myös PCIe 5.0 -standardia. Uuden prosessorisukupolven myötä luvassa on myös päivitys prosessorikantaan, jonka odotetaan olevan LGA1700.