UUSIMMAT

Huhu: Intelin Xe-grafiikkasuorittimien kehitys onglemissa

05.12.2019 20:55 | Muropaketin toimitus

Intelin grafiikkasuorittimet ovat kiinalaishuhujen mukaan ongelmissa. Vajaa viikko sitten osa Xe-näytönohjaimen kehitystiimin jäsenistä irtisanoutui yhtiöstä.

Huhut Intelin haasteista tulevat Chiphell-foorumeilta (Linkki Googlen käännökseen). Viestin lähettänyt käyttäjä on foorumilla tunnettu erityisesti näytönohjaimiin liittyvästä keskustelusta.

Hänen mukaansa Intelin Xe-arkkitehtuuriia käyttävät laskentakiihdyttimet eivät ehtisi markkinoille seuraavan kahden vuoden aikana. Tämän lisäksi Xe-arkkitehtuuri on vielä kilpailijoitaan merkittävästi jäljessä tehokkuudessa eivätkä näytönohjaimia valmistavat sopimuskumppanit olisi kiinnostuneita Xe-näytönohjaimien myynnistä samaan tapaan kuin Nvidian ja AMD:n kanssa.

Ongelmia mainitaan olevan myös ajureissa. Näiden kehittelyyn on tosin vielä aikaa, sillä Xe-näytönohjaimien julkaisua on aiemmin huhuttu aikaisintaan ensi vuoden kesälle.

Huhujen mielenkiintoa nostaa se, että AMD:ltä Intelille siirtyneet Chris Hook ja Heather Lennon ovat SemiAccuraten mukaan molemmat irtisanoutuneet. Hook ja Lennon olivat molemmat tärkeitä henkilöitä Xe-projektin markkinoinnissa. Intelin grafiikkasuorittimien kehitystä johtaa AMD:llä aiemmin vaikuttanut Raja Koduri.