Huhu: Nvidia julkaisee GeForce Super -mobiilinäytönohjaimet ensi vuoden maaliskuussa

21.11.2019 12:41 Muropaketin toimitus

Nvidia GeForce Super -mobiilinäytönohjaimien julkaisun ennustetaan tapahtuvan tulevan vuoden maaliskuussa. Kiirettä Nvidialla ei ole ollut, sillä nykyisille GeForce RTX 20xx- ja GeForce GTX 16xx -sarjojen näytönohjaimille ei ole ollut varteenotettavia kilpailijoita.

Nvidian kuluneena kesänä aloittama GeForce Super -päivitysten aalto tavoittaa pian myös mobiilinäytönohjaimet. Notebookcheck kertoo saaneensa omilta lähteiltään tiedon, että uudet mobiilinäytönohjaimet julkaistaan ensi vuoden maaliskuussa.

Noteboocheckin tietojen mukaan kannettaviin ollaan saamassa ainakin GeForce RTX 2060 Super-, RTX 2070 Super- ja RTX 2080 Super -näytönohjaimet. Mallistoon kuuluu myös GeForce GTX 1660 Super ja otaksuttavasti GeForce GTX 1650 Super. Näytönohjaimista on odotettavissa myös vähävirtaisemmat Max-Q -versiot.

Uudet mobiilinäytönohjaimet ovat ilmeinen vastine AMD:n hiljattain julkistamille Radeon RX 5300M- ja 5500M -mobiilinäytönohjaimille. Huhujen mukaan on kehitteillä myös Radeon RX 5700M -malli, jonka on määrä haastaa Nvidian tehokkaimmat mobiilinäytönohjaimet.

Notebookcheckin tiedot eivät paljasta sitä, julkaistaanko koko mallisto kerralla vai vähitellen, kuten  työpöytäkäyttöön julkaistujen näytönohjainten kohdalla tehtiin.