Huhu: Nvidia palauttamassa GeForce RTX 2060- ja 2060 Super -näytönohjaimet markkinoille

21.01.2021 12:51 | Muropaketin toimitus

Tuoreiden huhujen mukaan GeForce RTX 2060- ja 2060 Super -näytönohjaimet olisivat palaamassa takaisin tuotantoon. Tarkkaa syytä siirrolle ei ole tiedossa.

Nvidia julkisti CES 2021 -virtuaalimessujen yhteydessä GeForce RTX 3060 -näytönohjaimen. Tarkkaa aikataulua ei julkistuksen yhteydessä paljastettu vaan näytönohjainten kerrottiin tulevan saataville helmikuun lopulla. Näytönohjainmarkkinoille ollaan kuitenkin saamassa täydennystä myös odottamattomalla tavalla, mikäli Overclocking.comin tiedot pitävät paikkansa. Heidän, lähteiltään saamien, tietojen mukaan GeForce RTX 2060 ja GeForce RTX 2060 Super -näytönohjaimet olisivat palaamassa tuotantoon. Toistaiseksi on epäselvää, että ovatko näytönohjaimet tulossa saataville laajemmin vai OEM-valmistajille.

Syytä vanhojen näytönohjainmallien henkiin herättämiselle voi vain arvailla. Ei liene poissuljettua, että GeForce RTX 3060 -näytönohjainten saatavuus on heikkoa ja markkinoille pyritään saamaan jotain täytettä samaan hintaluokkaan. Toinen OverClocking.comin teoria on, ettei näytönohjainvalmistajat pysty myymään kortteja Nvidian asettamaan suositushintaan.

Kirjoitushetkellä Turing-sukupolven näytönohjainten saatavuus on vähintäänkin heikkoa. Satunnaisia malleja löytyy vielä varastoista. Edullisin, saatavilla oleva, GeForce RTX 2060 -näytönohjain maksaa 375 euroa. Edullisimman saatavilla olevan GeForce RTX 2060 Super -näytönohjaimen hinta kohoaa 475 euroon.