UUSIMMAT

Huhu: NVIDIA valmistuttaa uusia Pascal-piirejä Samsungin 14 nm FinFET-prosessilla

15.08.2016 16:10 | Petrus Laine | 3

NVIDIAn logoReuters kertoo NVIDIAn tehneen sopimuksen Samsungin kanssa piirien valmistamisesta yhtiön 14 nanometrin FinFET-valmistusprosessilla. Uutisen alkuperäislähde on Etelä-Korealainen Chosun Biz -sanomalehti.

Samsungin kehittämä 14 nanometrin prosessi on saanut viime aikoina osakseen huomattavasti kritiikkiä. Kritiikin takana ovat lähinnä AMD:n Polaris-arkkitehtuurin matalat kellotaajuudet, ja Zen-prosessoreiden Engineering Sample -versioiden kellotaajuudet. Kummankin syyksi on laajalti epäilty Samsungin prosessia, joka on optimoitu ensisijaisesti pienille mobiilipiireille.

Tästä huolimatta NVIDIAn kerrotaan Chosun Bizin nimettömien lähteiden mukaan tehneen sopimuksen Samsungin kanssa piirien valmistuksesta kyseisellä prosessilla. Uutisessa vielä mainitaan erikseen, että kyse olisi Pascal-arkkitehtuuriin perustuvista grafiikkapiireistä. Keskustelu asiasta on käynyt viikonloppuna kiivaana netissä etenkin koskien mitä piirejä NVIDIA Samsungilla valmistuttaisi. Käytännössä vaihtoehtoja on kolme: GP107- ja GP108-grafiikkapiirit, joista toinen tai molemmat voisivat olla vain kannettaviin tarkoitettuja piirejä, joilta ei vaadita työpöytäpuolen tasoista suorituskykyä, tai seuraavan sukupolven Tegra-järjestelmäpiiri. Joidenkin huhujen mukaan NVIDIA olisi tehnyt Nintendon kanssa sopimuksen tulevan NX-konsolin piirien valmistamisesta, ja piiriksi niihin on huhuttu nimenomaan seuraavan sukupolven Tegraa.

Keskustelu

Toimii luultavasti hyvin, kunhan pitävät kellotaajuudet 1000 MHz tuntumassa tai vähän alle. Silloin varmaan liikutaan kyseisen teknologia parhaalla alueella.

No sillä saisi tietysti virrankulutusta vielä pienemmäksi.

Muropaketin uusimmat