Uusimmat

Huhu: Nvidian Ampere-arkkitehtuuriin perustuvien näytönohjainten ylitarjonta voi heijastua seuraavan näytönohjainsukupolven julkaisuun

11.07.2022 08:55 Muropaketin toimitus

Tuoreimpien huhujen mukaan Ampere-arkkitehtuuriin perustuvien näytönohjainten ylitarjonta voi viivästyttää seuraavan sukupolven näytönohjainten julkaisua. Alun perin lokakuulle huhuttu julkaisu voi siirtyä jopa joulukuulle.

Nvidian seuraavan sukupolven näytönohjaimia joudutaan ehkä odottamaan oletettua kauemmin. Aiemmin julkaisun on huhuttu tapahtuvan lokakuussa, mutta nyt sen ennustetaan siirtyvän marraskuulle tai pahimmillaan jopa joulukuulle. Viivästyksen syyksi kerrotaan nykyisen sukupolven näytönohjainten ylitarjonta. Näytönohjainvalmistajilla ja jälleenmyyjillä on varastoissaan suuret määrät Ampere-näytönohjaimia. Heidän kannaltaan tilannetta pahentaa se, että samaan aikaan tarjolle tulee runsaasti käytettyjä kortteja kryptobuumin jäähdyttyä.

Nvidialla ei kuitenkaan ole varaa viivästyttää seuraavan sukupolven julkaisua loputtomiin, sillä AMD:n RDNA3-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet on määrä julkaista kuluvan vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä.

Vaikka näytönohjaimista on ylitarjontaa, niin se ei ole heijastunut liikaa niiden hintoihin. Ne ovat onneksi normalisoituneet pahimman hintapiikin jäljiltä, mutta ne ovat yhä selvästi julkaisuhetken suositushintoja ylempänä.