UUSIMMAT

Huhu: Radeon RX 5500 XT -näytönohjain julkaistaan ensi viikolla, Radeon RX 5600 XT ensi vuonna

04.12.2019 15:38 | Muropaketin toimitus

Tuoreimman huhun mukaan AMD:n keskiluokan näytönohjainkattaus saa täydennystä tulevalla viikolla. Tuolloin julkaistavaksi povataan Radeon RX 5500 XT -näytönohjainta. AMD Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimen kerrotaan olevan myöskin kehitteillä.

AMD:n Navi-arkkitehtuuriin perustuvien näytönohjainten kattaus saa huhujen mukaan uutta eloa joulukuun toisella viikolla. Videocardzin saamien tietojen mukaan tuolloin julkaistaan Radeon RX 5500 XT -näytönohjain.

Näytönohjaimesta tiedetään sen verran, että siitä on tulossa kaksi versiota. Toinen on varustettu neljällä gigatavulla GDDR6-muistia ja toinen kahdeksalla gigatavulla. Grafiikkapiirin osalta tarkemmat tiedot vielä uupuvat. Siitäkään ei ole vielä täyttä varmuutta, että jääkö Radeon RX 5500 pelkästään OEM-valmistajien yksinoikeudeksi vai päätyykö se laajempaan jakeluun. Aiempi julkaisuspekulaatio Radeon RX 5500 -näytönohjainten suhteen sopisi hyvin yhteen tämän huhun kanssa.

VideoCardz on saanut lähteiltään myös tiedon siitä, että ainakin kahdella näytönohjainvalmistajalla olisi työn alla AMD Radeon RX 5600 XT -näytönohjain. Yksityiskohtien osalta lähteet ovat kertoneet, että näytönohjain on varustettu kuudella gigatavulla GDDR6-muistia ja muistiväylä on väitetysti 192-bittinen. Grafiikkapiirin suhteen ollaan arvailujen varassa. Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimen julkaisun odotetaan tapahtuvan aikaisin ensi vuonna, mahdollisesti jo tammikuussa.