UUSIMMAT

Huhu: valmistajat testaavat 4,5 gigahertsin Zen 2 -prosessoreja – tuki A320-piirisarjalle epävarmaa

30.04.2019 19:15 | Muropaketin toimitus

AMD Ryzen Zen 2

Kiinalaissivusto on julkaissut vahvistamattomia tietoja AMD:n seuraavan sukupolven Zen 2 -prosessorien suorituskyvystä. On epäselvää tullaanko A320-emolevyt päivittämään yhteensopiviksi prosessorin kanssa.

Kiinalaisen Bilibili-sivuston julkaisemien tietojen mukaan (Googlen käännös artikkelista) komponenttivalmistajat ovat saaneet testattavakseen neljän ja kahdeksan ytimen Zen 2 -prosessoreja. Prosessorien testiversioiden kellotaajuus olisi tietojen mukaan 4,5 gigahertsiä ja IPC-suorituskyky parantunut Zen+ -sukupolveen nähden 15 prosenttia. Muistiohjaimeen ei tietojen mukaan ole tulossa suuresti muutoksia.

Samoissa huhuissa on mukana väite siitä, ettei A320-emolevyjä enää tuettaisi päivityksillä, jotka mahdollistaisivat Zen 2 -prosessorien käytön näillä emolevyillä. Aiheesta liikkuu netissä ristiriitaisia ja edelleen päivittyviä tietoja, asiasta ovat uutisoineet muun muassa Eteknix ja Tomshardware.

Valmistajista Asus on maininnut yhteensopivuuslistansa julkaisun yhteydessä, että päivitys tullaan tuomaan vielä isommalle määrälle emolevyjä, mutta ei ole varmaa koskeeko tämä A320-emolevyjä. Tämänhetkisen tiedon mukaan AMD julkaisee uusien prosessorien ohessa X570- ja B550-piirisarjat kahden kuukauden kuluttua prosessorien julkistuksesta.

Lisää tietoja saataneen AMD:n keynote-puheenvuorossa Computexissa toukokuun lopulla.