Uusimmat

Hurjalta kuulostavaa kuvamanipulointia – Photoshopin uusi päivitys hyödyntää tekoälyä

24.10.2020 20:15 Muropaketin toimitus

Adobe julkaisi uuden päivityksen Photoshopille. Sen painopisteenä on tekoälytyökalut, joilla editointi helpottuu ja asioita voi muokata mieleisekseen yhä hämmästyttävimmillä tavoilla.

Päivityksen mielenkiintoisin osa on Neural Filters -työtila.

– Neural Filters on merkittävä läpimurto tekoälypohjaisessa luovuudessa, sekä alku suodattimien ja kuvankäsittelyn käytön täydelliselle uudelleenajattelulle, Adobe hehkutti blogissaan.

Neural Filters -työtilan suodattimilla voi muokata monella tapaa henkilön ulkonäköä. Pelkällä liukusäätimen liikuttamisella voi muuttaa vaikkapa ilon, suuttumuksen tai yllättyneisyyden tasoa. Myös katsojan pään suuntaa, katsetta ja valaistusta voi muokata yhtä helposti.

Muita ominaisuuksia ovat silmälasien poistaminen, ihon silottaminen ja JPEG-pakkausartefaktien poisto. Hämmästyttävät ominaisuudet jatkuvat, sillä toisista kasvoista voi siirtää toisiin kasvoihin meikin.

Neural Filters -työtila tarjoaa tällä hetkellä kahdeksan erilaista suodatinta. Kuusi suodattimista on vielä beta-vaiheessa, mutta Adobe halusi antaa ne jo nyt yleisön kokeiltavaksi saadakseen niistä palautetta.

Yhtenä uutena ominaisuutena on myös työskentelyä nopeuttava Discover-paneeli, joka osaa tekoälyn avulla muun muassa tarjota käyttäjälle suosituksia ja ”yhden klikkauksen toimintoja”. Alla video Neural Filteristä.