UUSIMMAT

Hyvin menestynyt Xiaomi Mi Notebook Air saa seuraajan

19.01.2017 14:49 | Muropaketin toimitus

Xiaomi Mi Notebook

Xiaomi julkisti ensimmäisen kannettavan tietokoneensa eli Mi Notebook Air -mallin viime vuonna. Samasta rungosta tehtiin myöhemmin oma, 4G-sirulla varustettu versionsa China Mobile -teleoperaattorille. Seuraavan sukupolven Notebook-malli on Anzhuo.cn-sivuston mukaan tulossa jo pian.

Ensimmäinen Mi -läppäri meni kaupaksi hyvin, pelkästään viime vuoden kolmannella neljänneksellä sitä myytiin 110 000 kappaletta. Vuoden viimeisen neljänneksen luvut eivät vielä ole julki, mutta myyntiluvut ovat International Data Corporationin mukaan sitäkin kovemmat. Mi-läppärin myyntivalteiksi IDC listaa kustannustehokkuuden, laadun ja Xiaomin brändin vaikutuksen.

IDC:n Kiinan johtajan Wang Jipingin mukaan toisen sukupolven Mi Notebook Airin valmistus alkaa tämän vuoden huhtikuussa. Kyseessä on edeltäjän kaltainen huippuohut laite, mutta alumiinin sijasta koneen ulkokuori valmistetaan litiumin ja magnesiumin seoksesta. Näin koneen painoa saadaan pudotettua vielä entisestään.

Valmistusprosessi on myös kokonaisuutena kustannustehokkaampi, mutta tietoa siitä, valuvatko säästöt kuluttajan kukkaroon, ei vielä ole.

Muropaketin uusimmat