UUSIMMAT

Ikäviä väitteitä – Microsoft saattoi kopioida uuden sovelluksensa pieneltä kehittäjältä

31.05.2020 20:17 | Muropaketin toimitus

Taannoin uutisoimme, että Microsoft Windows 10 on saamassa Linux-tyylisen paketinhallintajärjestelmän. Kerroimme tuolloin, että Microsoft oli omien sanojensa mukaan tarkastellut muiden tarjoamia vaihtoehtoja, mutta päätynyt kehittämään oman ratkaisunsa.

Nyt maailmalta kantautuu väitteitä, että Microsoftin paketinhallintajärjestelmään olisi kopioitu ydinmekanismeja kehittäjältä nimeltään Keivan Beigi.

Beigi on kertonut yksityiskohtaisia tietoja siitä, miten Microsoft otti yhteyttä häneen viime vuonna sovellusten asentamisen automatisaation mahdollistavan AppGetin tiimoilta. Hänet kutsuttiin keskustelujen jälkeen haastatteluun, mutta joulukuussa yritys lopetti yhteydenpidon ja kehitti oman App Installer -paketinhallintajärjestelmänsä. Uutiset App Installerista järkyttivät Beigiä.

– Kun lopulta näin ilmoituksen GitHubissa, olin shokissa? Vihainen? En ollut edes varma mitä näin, Beigi sanoi.

Beigin mielestä Microsoftin App Installerin ”ydinmekaniikka, terminologia, manifestimuoto ja rakenne, jopa pakettivaraston kansiorakenne” ovat saaneet voimakkaasti inspiraatiota AppGetistä. Beigin mukaan sovelluksen perusta ja miten se toimii on kopioitu häneltä ilman minkäänlaista tunnustusta.

Beigi aikoo lopettaa nyt AppGetin kehittämisen, koska Microsoftilla on oma sovelluksensa. Hänen mielestään kilpailussa ei olisi järkeä, eikä myöskään ekosysteemin pirstaloitumisessa.

Beigin mukaan monet ulkopuoliset ovat ymmärtäneet tilanteen olevan epäreilu häntä kohtaan. Microsoft tiedotti, että se tutkii asiaa yrityksen sisäisesti.