Ilmainen Unity 5 -pelimoottori julkaistu, mukana merkittäviä uudistuksia

03.03.2015 20:25 | Petrus Laine

Unity Technologies on julkaissut uuden version pelimoottoristaan, Unity 5:n. Unity 5 on merkittävä päivitys suosittuun pelimoottoriin. Unity 5:ssä on panostettu erityisesti pelinkehittämisen helpottamiseen.

Unity 5 tukee useimpia markkinoilla olevia alustoja. Virallinen tuki on joko heti saatavilla tai tulossa pian yhteensä 21 eri alustalle (mm. Microsoftin ja Applen käyttöjärjestelmät, Linux ja Android, useimmat edellisen ja nykyisen sukupolven konsolit). Merkittävimmiksi uusiksi ominaisuuksiksi Unity 5:ssä on mainittu muun muassa physically-based rendering, joka saa materiaalit näyttämään entistä aidommilta, reaaliaikainen Geomericsin Enlighten-teknologiaan perustuva Global Illumination -teknologia, uusi äänimikseri, uusi fysiikkamoottori PhysX 3.3 ja paranneltu animointityökalu.

Aiemmista Unityistä poiketen Unity 5:n henkilökohtainen, ilmainen versio sisältää lähes kaiken saman kuin maksullinen ammattilaiskäyttöön tarkoitettu versio. Kaikki itse pelimoottorin ominaisuudet ovat käytössä kummassakin, mutta ammattilaisversio sisältää esimerkiksi Unity Cloud Build -työkalun, jolla eri koontiversioiden hallinta ryhmän kesken helpottuu merkittävästi, Unity Analytics Pron pelaajien käyttäytymisen seurantaan ja Game Performance Reporting -ominaisuuden, joka avustaa pelin suorituskyvyn optimoinnissa.

Unity 5 Personal -versio on ilmainen eikä sillä tehdyistä peleistä tarvitse maksaa rojaltimaksuja. Unity 5 Personal -version voi hankkia kuka tahansa, kunhan studion tai kehittäjän rahoitus tai liikevaihto on alle 100 000 dollaria vuodessa. Unity 5 Professional -versio kustantaa joko 1500 dollaria kertamaksuna tai 75 dollaria kuukaudessa. Myöskään sillä luoduista peleistä ei tarvitse maksaa rojaltimaksuja.

Unity, Unity 5

Muropaketin uusimmat