Uusimmat

Intel aikaistaa Pentium E2000:n ja Celeron 400:n julkaisua

31.01.2007 00:00 Ville Suvanto

DigiTimes-sivuston saamien tietojen mukaan Intel aikoo aikaistaa kaksiytimisten Pentium E2000- ja Celeron 400 -tuoteperheiden prosessoreiden julkaisua aiemmasta kolmannesta vuosineljänneksestä toiseen vuosineljännekseen. Tarkoituksena on edistää 65 nanometrin prosessilla valmistettavien prosessoreiden määrää ja vuoden loppuun mennessä näiden prosessoreiden osuus tulee nousemaan yli 90 prosenttiin.

Taiwanilaiset emolevyvalmistajat ovat toisaalta huolissaan lyhenevistä sykleistä ja uskovat tämän johtavan prosessoreiden ja emolevyjen varastointiongelmiin. Intelin jatkuvat muutokset ovat aiheuttaneet emolevyvalmistajilla paineita heidän tuotteidensa aikatauluissa.

Vaikka Intel on ilmoittanut valmistaneensa ja todennut toimivaksi viisi 45 nanometrin prosessilla valmistettavaa tuotetta, markkinoita tutkivat asiantuntijat ovat ennustaneet, että Intel tulee valmistamaan prosessoreita hyvin vähän kyseisellä prosessilla tämän vuoden loppuun mennessä. Lisäksi nämä tuotteet tulevat sijoittumaan high-end-osa-alueille. Lähteet kertoivat myös, että 45 nanometrin prosessilla valmistettava neliytiminen Yorkfield ja kaksiytiminen Wolfdale tullaan julkaisemaan vasta ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

DigiTimes, Intel moves up schedule for Pentium E2000 and Celeron 400

Muropaketin uusimmat