Uusimmat

Intel aikoo päivittää Haswell-työpöytäprosessorit portaittain

11.12.2013 19:42 Petrus Laine

Kuten uutisoimme aiemmin, ovat Intelin tulevat 14 nanometrin tekniikalla valmistetut Broadwell-prosessorit rantautumassa työpöytäpuolelle vasta ensi vuoden lopulla. Sitä ennen Inteliltä on luvassa kuitenkin vielä päivitys nykyiseen Haswell-linjastoon.

VR-Zonen käsiinsä saamien tietojen mukaan Intel aloittaa Haswell-päivitykset kerroinlukituista malleista vuoden 2014 toisen neljänneksen aikana. Käytännössä Intel olisi nostamassa kunkin prosessorin mallinumeroa 20:lla ylöspäin ja nostamassa samalla kellotaajuuksia hieman. Esimerkiksi Core i7-4770:n ja i7-4771:n tulee VR-Zonen mukaan korvaamaan Core i7-4790, jonka peruskellotaajuus on 3,6 ja Turbo-kellotaajuus 4 gigahertsiä.

Mielenkiintoisempi huhu koskee sen sijaan kerroinlukitsematonta K-merkinnällä varustettua Haswell-sarjaa, jonka päivitetyt versiot Intel aikoo julkaista vuoden 2014 kolmannen neljänneksen aikana. VR-Zonen mukaan K-sarjan prosessorien päivitys ei rajoittuisi vain kellotaajuuksien nostoon, vaan Intel tulisi käyttämään niissä Haswell-E-sarjan ytimiä. Haswell-E:n myötä prosessorit tulisivat ilmeisesti myös tukemaan DDR4-muisteja.

VR-Zone, Haswell refresh to trickle in gradually through 2014