UUSIMMAT

Intel Alder Lake -suorittimen seuraaja Raptor Lake saattaa soveltua entistä paremmin pelaamiseen

17.01.2022 11:50 Muropaketin toimitus

Intel saattaa ottaa käyttöön enemmän välimuistia tulevissa tulevissa 13. sukupolven Raptor Lake -suorittimissaan. AMD:n 3D V-Cache -tyyppistä ratkaisua ei vielä tavoitella.

Raptor Lake -suorittimissa huhutaan olevan 55 prosenttia enemmän välimuistia pelien suorituskyvyn parantamiseksi. Suorittimessa arvellaan olevan myös Alder Lakea enemmän ytimiä.

Intel Alder Lake -suorittimissa on 44 megatavua välimuistia, joka koostuu 30 megatavusta L3-välimuistia ja 14 megatavusta L2-välimuistia. Twitter-vuotaja OneRaichu toteaa, että Intel Raptor Lake -suorittimissa olisi jopa 68 megatavua välimuistia kertomatta tarkemmin välimuistien yksittäisistä kapasiteeteista.

Inteliltä ei ole tulossa pystysuoraan pinottua välimuistiratkaisua AMD:n 3D V-Cachen tapaan ainakaan vielä. Intel on kuitenkin jo testannut vastaavaa tekniikkaa.

Raptor Lake -suorittimet tarjonnevat jopa 24 ydintä ja 32 säiettä. Ytimet koostuvat Alder Laken -hybridiarkkitehtuurin tapaan suorituskykyisistä Raptor Cove ja energiatehokkaista Gracemont Enhanced -ytimistä.