Intel Core i9-10850K -prosessori löytyi verkkokauppojen listoilta

21.07.2020 13:33 | Muropaketin toimitus

Intel Core i9-10850K on edullisempi kuin nykyiset kerroinlukitut Intelin prosessorit ja sitä huhuiltiin aiemmin vain OEM-valmistajille suunnatuksi malliksi.

Ensimmäiset havainnot kyseisestä prosessorista tehtiin Geekbenchin tuloslistoilta, jossa prosessorin kellotaajuus oli noussut 5,2 gigahertsiin asti. Prosessorin listaavat verkkokaupat ovat LambdaTek ja Cyclotron. Jälkimmäisessä prosessorille on laitettu hintalappuun 472 euron arvonlisäverollinen hinta.

Isoin ero prosessorissa nykyiseen Intelin lippulaivaan i9-10900K:hon on Thermal Velocity Boost -ylikellotusominaisuuden puuttuminen. Tämä pudottaa hieman prosessorille luvattuja kellotaajuuksia. Muutoin kyseessä on kymmenen ytimen ja kahdenkymmenen säikeen prosessori, joka lienee suorituskyvyssä varsin lähellä i9-10900K:ta.

VideoCardz kertoo, että myös Comet Lake-S -sukupolveen kuuluvia Celeron-prosessoreja on listattu verkkokaupoissa. Ne ovat edullisempia kahden ytimen vaihtoehtoja, joiden kellotaajuudet ovat 100 megahertsiä korkeammat kuin alkuperäisissä ja niissä on neljä megatavua välimuistia kahden sijaan.