Intel huomasi AMD Ryzenin kellotaajuusongelmat – Core i9-9900KS tulossa lokakuussa

06.09.2019 14:48 | Muropaketin toimitus

IFA-messujen yhteydessä kerrottujen tietojen mukaan Intel on tuomassa Core i9-9900KS -työpöytäprosessorin saataville lokakuussa. Intel esitteli myös dioja, jotka voi tulkita arvosteluksi AMD:n uusimpia Ryzen 3000 -sarjan prosessoreita kohtaan.

Muun muassa Guru3D ja TechPowerUp uutisoivat Intelin IFA-messujen yhteydessä pitämästä puhelinkonferenssista. Puhelun aikana kerrottiin, että Core i9-9900KS tulee saataville lokakuussa. Kyseessä on kahdeksanydinprosessori kuudellatoista säikeellä, jonka kaikkien ytimien kellotaajuus on valmiiksi viisi gigahertsiä. Kyseessä on oikeastaan erikoisversio Core i9-9900K -prosessorista ja tämä näkyy myös prosessorin myyntipakkauksessa, joka on ”Special Edition” mainintaa lukuunottamatta samanlainen i9-9900K:n kanssa.

Puhelun aikana näytetyistä dioista voi päätellä, että Intel on huomioimassa markkinoinnissaan AMD:n viime aikoina esiin tulleet ongelmat uusimpien Ryzeneiden boost-kellotaajuuksien suhteen. Muistissa on Shaminon kertoma tieto lasketuista boost-kellotaajuuksista ja ainakin PC Perspectiven testauksissa löytynyt suorituskykyero, jonka mikrokoodipäivitys aiheutti Ryzen 5 3600X:lle. Myös Der8auer on kerännyt dataa uusien Ryzeneiden kellotaajuuksista. Intelin i9-9900KS -prosessoria saatetaan hyvinkin markkinoida tyyliin ”viisi gigahertsiä tarkoittaa viisi gigahertsiä”.

Kuva: © Guru3D