UUSIMMAT

Intel DG2 -erillisnäytönohjaimista vuoti lisää tietoja – haastetta GeForce RTX 3070 ja Radeon RX 6700 XT -näytönohjaimille

22.06.2021 21:23 | markkuleppilampi

Intel on astumassa tehokkaiden, pelikäyttöönkin soveltuvien erillisnäytönohjainten markkinoille. Nyt tietotekniikkajätin DG2-näytönohjainperheestä on vuotanut lisää tietoja.

Xe HPG (High Performance Gaming) -nimelläkin tunnetuista DG2-grafiikkapiirin sisältävien näytönohjainten lippulaivamallista on jo vuotanut tietoja. Parhaimmassa mallissa on näillä näkymin 512 EU-yksikköä, 4096 ydintä, 256-bittinen muistiväylä ja 16 gigatavua GDDR6-muistia. Kellotaajuuden odotetaan olevan ainakin 2,2 gigahertsiä.

Nvidian ja AMD:n tapaan näytönohjaimia tullaan julkaisemaan eri tehokkuuksilla, ja yksi niistä on kilpailija Nvidia GeForce RTX 3070 ja AMD Radeon RX 6700 XT -näytönohjaimille. Haastajassa on 448 EU-yksikköä 512 yksikön sijaan. Luotetuista vuodoista tunnetun TUM_APISAK-Twitter-tilin mukaan 448 yksikön malli on noin 5-8 prosenttia hitaampi kuin kilpailijoiden mallit.

GDDR6-muistia näytönohjaimessa pitäisi olla vähintään 12 gigatavua, sillä kyseinen määrä löytyy aiempien tietojen mukaan 384 EU-yksikön mallista.

Intelin näytönohjaimissa on luvassa pelaajia kiinnostavia teknologioita kuten säteenseuranta ja Intelin oma versio Nvidian ruudunpäivitystä, ilman merkittäviä graafisia haittoja, nopeuttavasta DLSS -teknologiasta, jota tietotekniikkajätti kutsuu nimellä XeSS (Xe Super Sampling).

Lue myös: Kuinka paljon näytönohjaimia on mennyt kryptovaluutan louhijoille? Tilasto julki – Muropaketti.com