UUSIMMAT

Intel ei haluaisi asiakkaidensa julkaisevan mikrokoodipäivitysten vaikutuksia suorituskykyyn [PÄIVITYS: NDA:ta päivitetty]

24.08.2018 20:10 | Muropaketin toimitus

Intel pyrkii käyttöehdoista löytyvällä sopimusehdolla rajoittamaan asiakkaitaan julkaisemasta vertailuja mikrokoodipäivitysten vaikutuksista valmistajan prosessorien suorituskykyyn.

Muutoin varsin tavanomaisilta näyttäviin käyttöehtoihin on lisätty uusi sopimusehto, joka vaatii seuraavaa: Käyttäjä ei julkaise itse, eikä anna kolmannen osapuolen julkaista benchmark-tuloksia tai vertailevia testituloksia.

Pilvipalveluiden tarjoajille päivitykset ovat turvallisuuden kannalta erityisen tärkeitä. Uusi sääntö lieneekin vastaisku juuri niille pilvipalvelutarjoajille, jotka ovat kertoneet asiakkailleen joutuvatko ne hidastamaan palveluitaan, tai nostamaan niiden hintaa mikrokoodipäivitysten vaikutuksen myötä.

Osa mikrokoodipäivityksistä satuttaa pahimmin virtuaalipalvelimien tarjoajia, joiden toiminnassa tuottomarginaalit ovat jo valmiiksi pieniä. Kun Intelin prosessorit näissä tapauksissa menettävät tehojaan 10 – 30 prosenttia, ovat palveluntarjoajat vaikeassa paikassa, toteaa Servethehome.

Päivitys 25.8. 16:20: Intel poisti vaatimuksen käyttöehdoistaan pian asian noustua julkisuuteen. Yhtiön toimintaa kohtaan on silti nostettu epäilyksiä siitä olisvatko ehdot yritysasiakkaille erilaiset, ja mahdollisesti kieltäisivät edelleen benchmark-tulosten julkaisun. Tämä on kuitenkin vain epäilys toistaiseksi.