UUSIMMAT

Intel esitteli näytönohjaimella ja kattavin liitännöin varusteltua Thunderbolt 3 -hubia

19.08.2015 19:16 | Petrus Laine

Intel on esitellyt IDF 2015 -messuilla uutta, monikäyttöistä Thunderbolt 3 -hubia. Thunderbolt 3 on Intelin liitäntä, joka pystyy tarjoamaan nelinkertaista kaistaa USB 3.1:een nähden tukien samalla useita muita toimintoja ja käyttäen USB Type-C -liitäntää.

Intelin esittelemä Thunderbolt 3 -hubi vaikuttaa ominaisuuksiltaan varsin makoisalta. Siitä löytyy kolme Type-A USB 3.0 -liitäntää, yksi USB 3.1 Type-C -liitäntä, kaksi HDMI-liitäntää, kaksi DisplayPort-liitäntää sekä ääni- ja verkkoliitännät – ja näytönohjain.

Hubi kykenee yhden USB Type-C Thunderbolt -kaapelin avulla tukemaan kaikkia liitäntöjään samanaikaisesti, lukuunottamatta näyttöliitäntöjä, jotka ovat rajoitettu kahteen 4K UHD -näyttöön samanaikaisesti. Lisäksi se kykenee samanaikaisesti kaiken muun ohella korvaamaan kannettavan näytönohjaimen erillisellä ja lataamaan kannettavaa.

Ainakin demotussa laitteessa erillinen näytönohjain oli AMD:n Radeon R9 M385, mutta kyse on toistaiseksi vain prototyyppilaitteesta. Myöhemmin mahdollisesti markkinoille saapuvista malleista ja niiden näytönohjaimista ei ole toistaiseksi mitään tietoa.

Gizmodo, Here’s The Box That Can Turn a Puny Laptop Into a Graphical Powerhouse