UUSIMMAT

Intel jatkaa RealSense- ja konenäköpanostuksiaan ostamalla Movidiuksen

07.09.2016 13:54 | Petrus Laine

Intel & Movidius

Intel on viime aikoina panostanut vahvasti RealSense-kamerateknologiaansa ja sen näkyvyyteen. Yhtiön panostukselle kamerateknologioihin ja konenäköön ei näy loppua, sillä nyt yhtiö aikoo vahvistaa osaamistaan ostamalla konenäköön erikoistuneen Movidiuksen.

Konenäöstä on tulossa jatkuvasti oleellisempi osa jokapäiväistä elämäämme. Oli kyse sitten kameran yksinkertaisesta hymyntunnistuksesta tai itse ajavasta autosta, ne perustuvat tavalla tai toisella konenäköön. Intelin RealSense kamerat tuovat monille konenäköön luottaville laitteille todellisen kolmiulotteisen maailman, joka edistää esimerkiksi juuri itse ajaville autoille oleellisia ominaisuuksia kuten tiellä olevien mahdollisten esteiden tunnistusta.

Movidiuksen hankinnalla Intel kaavailee vahvistavansa RealSenseä ja konenäköportfoliotaan entisestään. Mikäli kauppa hyväksytään, saa Intel käsiinsä muun muassa Googlen Project Tangossa käytetyn järjestelmäpiirin ja siihen liittyvät teknologiat. Intelin mukaan se näkee Movidiuksen järjestelmäpiireille käyttöä muun muassa AR-, VR- ja MR-sovelluksissa, droneissa ja turvakameroissa. Voit lukea asiasta lisää Intelin ja Movidiuksen tiedotteista.