Intel julkaisee ensimmäiset 10 nanometrin valmistusmenetelmän prosessorit vielä tänä vuonna

30.10.2017 17:43 | Muropaketin toimitus

Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich on vahvistanut, että uuden sukupolven prosessorien toimitukset alkavat vielä tämän vuoden puolella. Prosessorien saatavuus tulee kuitenkin olemaan heikkoa aina ensi vuoden jälkimmäiselle vuosipuoliskolle saakka.

Intel on julkaisemassa ensimmäisiä 10 nanometrin valmistusprosessiin perustuvia prosessoreita vielä kuluvan vuoden puolella. Brian Krzanich vahvistaa samassa yhteydessä, että prosessorien tuotanto saadaan täydelle teholle vuoden 2018 kolmannen ja neljännen neljänneksen aikana. Tämän vuoden puolella prosessoreita toimitetaan vain pieni erä.

Toimitusjohtaja ei kuitenkaan paljastanut tarkempia yksityiskohtia julkaistavista prosessoreista. Intelin suunnitelmien perusteella ensimmäinen 10 nanometrin prosessorisukupolvi tunnetaan koodinimellä Cannon Lake. Aiempien tietojen perusteella odotetaan myös Coffee Lake -arkkitehtuuriin perustuvan prosessorimalliston täydentyvän kahdeksanytimisellä mallilla. Lisäksi ensi vuoden puolella nähtäisiin myös oletettu high-end-luokaan sijoittuva Z390-piirisarja.