UUSIMMAT

Intel julkaisi ensimmäiset 10 nm:n Ice Lake -mobiiliprosessorit

02.08.2019 15:15 | Muropaketin toimitus

Kymmenennen sukupolven Core-mobiiliprosessoreiden julkaisu sisältää yhteensä 11 eri prosessorimallia. Prosessorit jakautuvat U- ja Y-sarjoihin. Merkittävintä julkaisussa tietenkin on se, että ensimmäiset Intelin kymmenen nanometrin prosessorit julkaistiin vihdoin.

Intelin Ice Lake -koodinimellisten prosessoreiden ensimmäinen aalto julkaistiin vihdoin. Samalla se tarkoittaa sitä, että Intelin hankaluudet 10 nanometrin valmistusprosessin kanssa ovat ainakin muodollisesti päättyneet. Julkaisu sisältää yhteensä yksitoista prosessorimallia. Kuusi niistä asettuu U-sarjaan ja viisi Y-sarjaan.

U-sarjan prosessoreissa TDP-arvo on pääasiassa huipussaan 25 wattia, lukuunottamatta kärkimallia. Kärjestä löytyvän Core i7-1068G7 -prosessorin TDP-arvo on 28 wattia. Kärkimallin peruskellotaajuus on 2,3 gigahertsiä ja yhden ytimen boost-kellotaajuus 4,1 gigahertsiä. Kaikkien ytimien maksimikellotaajuus on 3,6 gigahertsiä. Kaikki U-sarjan prosessorit ovat neliytimisiä, lukuunottamatta Core i3-1005G1 -mallia, joka on kaksiytiminen.

Y-sarjan prosessoreissa TDP-arvo laskee vielä alemmas. Kaikissa viidessä mallissa TDP-arvo on maksimissaan 12 wattia. Kolme prosessoria viidestä on neliytimisiä. Kaksiytimiset mallit löytyvät i3-luokasta.

Uusia kymmenennen sukupolven Core-mobiiliprosessoreihin perustuvat kannettavat rantautuvat kauppoihin joulumyyntiin viimeisen vuosineljänneksen aikana.

Muropaketin uusimmat