Uusimmat

Intel julkaisi kahdeksan uutta kymmenennen sukupolven Core-prosessoria kannettaville tietokoneille

22.08.2019 15:13 Muropaketin toimitus

Uudet prosessorit tunnetaan koodinimellä Comet Lake ja ne eivät siis perustu kymmenen nanometrin valmistustekniikkaan vaan tuttuun 14 nm:n valmistusprosessiin.

Intel julkaisi jälleen uusia prosessoreita kannettaville tietokoneille. Comet Lake -koodinimelliset prosessorit ovat valmistettu 14 nm:n valmistustekniikalla. Julkaisu käsittää yhteensä kahdeksan mobiiliprosessoria jotka jakautuvat U- ja Y-sarjoihin.

U-sarjan kärjestä löytyvä Core i-7-1010U -malli on kuusiytiminen prosessori, josta löytyy SMT-tuki. Kärkimallin peruskellotaajuus on 1,1 gigahertsiä ja yhden ytimen maksimi boost-kellotaajuus 4,7 gigahertsiä. Malliston karsituin malli on Core i3-10110U, joka on kaksiytiminen prosessori SMT-tuen kera.

Kärjen ja pohjan välistä löytyy kaksi neliytimistä mallia, joiden välillä eroavaisuudet ovat kellotaajuuksissa ja välimuistin määrässä. Prosessorit tukevat LPDDR4X 2933-, LPDDR3 2133- ja DDR4 2666 -muisteja. Prosessoreiden TDP-arvo on maksimissaan 25 wattia.

Y-sarjan prosessoreista kolme neljästä on neliytimisiä malleja. Core i3-10110Y -malli on kaksiytiminen, mutta siitäkin löytyy SMT-tuki. Muistituki käsittää ainoastaan LPDDR3 2133 -muistit. Y-sarjan prosessoreiden TDP-arvo on maksimissaan yhdeksän wattia.

Kaikki prosessorimallit ovat varustettu Intelin yhdeksännen sukupolven integroidulla grafiikkaohjaimella.

Intelin mukaan  Comet Lake -prosessoreilla varustetut kannettavat saapuvat kauppoihin joulumarkkinoille. Kuluttajien valintaa ei helpota juurikaan se, että mobiiliprosessoreista löytyy 14 nm:n sekä 10 nm:n valmistustekniikalla valmistettuja prosessoreita, jotka ovat kaikki kymmenennen sukupolven Core-prosessoreita.