UUSIMMAT

Intel julkaisi omat mittaustuloksensa tietoturvapäivityksen vaikutuksista suorituskykyyn

12.01.2018 14:41 | Muropaketin toimitus

Intel ajoi suorituskykytestit neljällä valmistamallaan prosessorilla, ja testejä tehtiin Windows 7 ja 10 -käyttöjärjestelmillä. SYSMark 2014 SE Responsiviness -testeissä suorituskyvyn lasku on selkeintä.

Intel on julkaissut selvityksen siitä, miten Spectre- ja Meltdown –haavoittuvuudet korjaava tietoturvapäivitys heijastuu kokoonpanon suorituskykyyn. Testejä on ajettu Skylake-, Kaby Lake- ja Coffee Lake -arkkitehtuurin prosessoreilla. Testeissä on valtaosin käytetty Windows 10 -käyttöjärjestelmää, mutta Skylake-arkkitehtuurin prosessorilla testit ajettiin myös Windows 7 -käyttöjärjestelmällä.

Tuloksista selviää, että päivityksen myötä selvimmin tulokset laskivat SYSMark 2014 SE:n Responsiviness -testeissä kaikilla kokoonpanoilla. Suorituskyvyn alenema oli pääosin yli kymmenen prosentin luokkaa, mutta Windows 10 -käyttöjärjestelmää käyttävässä Skylake-kokoonpanossa pudotus on peräti 20 prosenttia. Responsiviness-testeissä suorituskykyä mitataan muun muassa Adoben kuvankäsittelyohjelmissa sekä Microsoftin toimistotyökaluissa.

Pelaajien iloksi päivityksen vaikutukset pelisuorituskykyyn ovat marginaaliset. Testeissä mitattiin ainoastaan DirectX 11 -rajapintaa käyttäviä pelejä, joten kattavia testit eivät ole. Aiemmin kuitenkin on saatu jo näyttöä, ettei päivitys heijastu pelisuorituskykyyn.

Testit tehtiin myös sellaiselle kokoonpanolle, jossa massamuistina käytettiin Western Digitalin Black Edition 1 TB -kiintolevyä. Kiintolevyllisessä kokoonpanossa SYSMark 2014 SE Responsiviness -testien tulokset jopa paranivat tietoturvapäivityksen myötä.

Ikävä kyllä testit eivät paljasta tietoturvapäivityksen vaikutusta vanhempien kokoonpanojen suorituskykyyn. Päivityksen on kerrottu heijastuvan voimakkaimmin kokoonpanoihin, joissa on käytössä Skylake-sukupolvea vanhempia prosessoreita.