Uusimmat

Intel julkaisi pelikäyttöön soveltuvan Arc A380 -näytönohjaimen Kiinassa – kuvakin julki

16.06.2022 10:10 Markku Leppilampi

Intel päätti julkaista Kiinassa ensimmäisen Arc-sarjan erillisnäytönohjaimensa. A380 julkaistaan muualla maailmassa kesän aikana.

Intel Arc A380 on pelikäyttöön soveltuva lähtötason näytönohjain, joka Intelin mukaan sopii myös sisällöntuottajien tarpeisiin. Intelin ohjehinta Arc A380:lle on Kiinassa 1030 yuania eli eli noin 147 euroa. Myöhemmin luvassa on myös tehokkaampia Arc-sarjan näytönohjaimia.

Intelin omissa testeissä Arc A380 on ollut keskimäärin 15 prosenttia nopeampi kuin AMD Radeon RX 6400. Samalla Arc A380 on kuitenkin edullisempi näytönohjain.

Intelin mukaan näytönohjaimia on luvassa kumppanivalmistajilta, joihin kuuluu ainakin Asus, MSI ja Gigabyte. Lisäksi PC-tietokonevalmistajat Acer ja HP julkaisevat omia versioitaan.

Näytönohjaimen ACM-G11-grafiikkapiiri tarjoaa 8 Xe-ydintä, ja sen peruskellotaajuus on 2 gigahertsiä. GDDR6-muistia näytönohjaimessa on kuusi gigatavua nopeudella 16 Gbps. Muistiväylä on 96-bittinen ja muistin kaistanleveys 192 gigatavua sekunnissa. Näytönohjaimen TDP-arvo on 75 wattia.

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat