Uusimmat

Intel julkaisi uudet edulliset Pentiumit ja Celeronit (Apollo Lake)

06.09.2016 17:05 Petrus Laine

Apollo Lake

Intel on julkaissut kaikessa hiljaisuudessa joukon uusia, edullisia järjestelmäpiirejä. Uudet Pentium- ja Celeron-järjestelmäpiirit perustuvat Apollo Lake -arkkitehtuuriin. Hiljaisesta julkaisusta uutisoi ensimmäisten joukossa AnandTech.

Apollo Lake -arkkitehtuurin sydämenä sykkivät Goldmont-arkkitehtuuriin perustuvat prosessoriytimet. Goldmont-ytimiä tulee löytymään vain Apollo Lake -järjestelmäpiireistä, sillä Intel perui aiemmin suunnatun Broxtonin ja taulutietokoneisiin suunnatun Willow Trailin. Uusien Goldmont-prosessoriydinten lisäksi järjestelmäpiireissä on uutta Core-sarjasta tuttu Gen9-grafiikkaohjain, ja sen mukanaan tuomat mediapuolen ominaisuudet kuten täysi HEVC- ja VP9-rautakiihdytys.

Apollo Lake

Apollo Lake -järjestelmäpiirit tulevat saataville yhteensä kuutena eri mallina, joista kolme on suunnattu työpöydälle ja kolme kannettaviin. Työpöytäpuolen uudet järjestelmäpiirit ovat tuplaytiminen Celeron J3355 ja neliytimiset Celeron J3455 ja Pentium J4205. Kannettavien puolelle tulevat puolestaan Celeron N3350, Celeron N3450 ja Pentium N4200, jotka ovat kellotaajuuksiaan lukuunottamatta identtisiä työpöytäveljiensä kanssa. Voit luntata prosessoreiden tarkemmat tiedot yllä olevasta taulukosta.