UUSIMMAT

Intel julkaisi uudet Laminar-prosessoricoolerit – tarjolle kolme eri malliversiota

06.01.2022 14:28 | Muropaketin toimitus

Julkaisu vahvisti aiemmat kuvavuodot prosessoricoolereiden uudesta mallistosta. Laminar-sarjaan kuuluu kolme eri mallia.

Intel tuo edullisempien Alder Lake-S -prosessoreiden myötä tarjolle uudet Laminar-prosessoricoolerit. Ne ovat tarkoitettu 65 watin TDP-arvolla oleville prosessoreille, eli käytännössä kerroinlukituille malleille. Laminar-sarja käsittää kolme eri mallia, jotka ovat Laminar RH1, Laminar RM1 ja Laminar RS1.

Kolmikon järein malli on Laminar RH1. Se toimitetaan kerroinlukittujen Core i9 -prosessoreiden kylkiäisenä. Selkein visuaalinen ero kahteen muuhun malliin on coolerista löytyvä aRGB-valaistus. Samalla jäähdytin on muita kookkaampi. Intelin materiaalien mukaan Laminar RH1 tarjoaa lähes äänetöntä suorituskykyä.

Laminar RM1 -mallista nähtiin jo ennakkoon kuvavuotoja, ja saatiin myös osviittaa suorituskyvystä. Se toimitetaan Core i7-, Core i5- ja Core i3 -prosessoreiden kylkiäisenä. Poiketen aiemmista spekulaatioista, prosessoricoolerissa ei ole led-valaistusta. Sen luvataan tarjoavan hiljaista suorituskykyä, mutta melutaso nousee korkeammalle kuin Laminar RH1 -mallissa.

Laminar RS1 -prosessoricooleri on pyhitetty Alder Lake-S -malliston Pentium- ja Celeron-prosessoreille. Ulkoisesti Laminar RS1 vaikuttaa olevan pitkälti vastaava Laminar RM1 -mallin kanssa, mutta siitä puuttuu sininen koristenauha eikä alumiinirivastoa ole käsitelty mustaksi. Materiaali ei ota kantaa melutasoon, mutta se on todennäköisesti samalla tasolla Laminar RM1 -mallin kanssa.

Uudet prosessoricoolerit tulevat saataville kerroinlukittujen Alder Lake-S -prosessoreiden myötä.