Uusimmat

Intel julkisti Centrino Pron

04.04.2007 23:46 Ville Suvanto

Intel on julkistanut uuden Centrino Pro -brändin, joka tulee ottamaan paikkansa nykyisten Centrino- ja Centrino Duo -brändien vierellä mobiiliosa-alueella. Centrino Pro on verrattavissa työpöytäpuolen vProhon ja perustuu Santa Rosa -alustaan, minkä myötä se tukee Core 2 Duo -prosessoreita virtualisoinnilla. Alustassa on käytössä 965-piirisarjaperheen GM- ja PM-northbridge ja ICH8M-Enhanced-southbridge, joka tukee Active Management Technology 2.5:ttä.

Active Management Technology eli AMT tallentaa tärkeät ohjelma- ja rautainformaatiot flash-muistille. Järjestelmien ylläpitäjillä on pääsyt näihin tietoihin ja he voivat kunnostaa tietokoneen, joka on poistettu käytöstä käyttöjärjestelmän vian takia. Etäkäyttö on mahdollista jopa silloin, kun tietokoneesta on kytketty virrat pois päältä. Langallisesta verkkopuolesta vastaa Intelin gigabitin 82566N-ohjain, kun taas langattoman puolen hoitaa 4965AGN, joka julkaistiin tammikuussa ja kykenee maksimissaan tarjoamaan 300 megabitin siirtonopeuden.

Intel tulee julkaisemaan Centrino Pro -brändin tämän vuosineljänneksen aikana. Vuoden päästä toisella neljänneksellä on luvassa seuraavan sukupolven Centrino Pron vuoro, joka perustuu Montevina-alustaan. Kyseistä alustaa suitsutetaan Penryn-prosessorilla, Cantiga-piirisarjalla, Boaz-verkko-ohjaimella ja Echo Peak WiFi/WiMAX-verkko-ohjaimella tai vaihtoehtoisesti Shirley Peak 802.11a/g/n-WiFi-verkko-ohjaimella.

Intel, Lehdistötiedote