Intel lisää Hyper-Threadingin myös Pentium-sarjan Kaby Lake -prosessoreihin

11.01.2017 14:32 | Muropaketin toimitus | 55 | 4

Intel lisää myös Pentium-sarjan uusiin Kaby Lake -prosessoreihin Hyper-Threading-ominaisuuden. Asiasta kertoo muun muassa Techpowerup.

Hyper-Threading-teknologian avulla kahta säiettä voidaan suorittaa samanaikaisesti eli yksi fyysinen prosessoriydin voi tehdä laskentaa kahtena loogisena prosessoriytimenä. Käytännössä kahdella ytimellä varustetut Pentium-prosessorit toimivat loogisesti neliytimisinä.

Muutoksen kokevat 3,7 gigahertsin Pentium G4620 -malli (hintaluokka 88 euroa, HD630-grafiikkapiiri, 51 W TDP), 3,6 gigahertsin G4600-malli (78 euroa, HD630, 51 W TDP), 3,5 gigahertsin G4560-malli (60 euroa, HD610, 54 W TDP), kolmen gigahertsin G4600T-malli (71 euroa, HD630, 35 W TDP) ja 2,9 gigahertsin G4560T-malli (60 euroa, HD 610, 35 W TDP).

Intel on poistanut uusista Pentiumeista Advanced Vector Instructions -optimoinnin, jotta ne erottuvat i3-sarjasta. Optimointi on tehostanut esimerkiksi tietokantojen käsittelyssä ja videoeditoinnissa tarvittavaa laskentaa.

Keskustelu

"Intel on poistanut uusista Pentiumeista Advanced Vector Instructions -optimoinnin"

Oisko tämä Advanced Vector Extensions (AVX) -käskykanta eikä Advanced Vector Instructions?

"Intel on poistanut uusista Pentiumeista Advanced Vector Instructions -optimoinnin, jotta ne erottuvat i3-sarjasta. Optimointi on tehostanut esimerkiksi tietokantojen käsittelyssä ja videoeditoinnissa tarvittavaa laskentaa."

öö.

AVX-käskyt ovat erittäin turhia jossain tietokantajutuissa; Tietokantajutuissa tarvitaan monen säikeen suorituskykyä, nopeaa synkronointia säikeiden välillä ja skalaari-kokonaisluku-suorituskykyä eikä AVX auta mihinkään näistä.

AVX:n leveät SIMD-käskyt tarjoavat lisänopeutta numeronmurskaukseen jossa on paljon datatason rinnakkaisuutta;
videoeditointi, 3d-rendaus, fysiikan laskenta, neuroverkot..

Ja jutun kirjoittajana "Muropaketin toimitus". En mäkään omaa nimeäni laittaisi juttuun, mistä oon ihan täysin kuutamolla, mutta päätoimittaja on käskenyt kääntämään suomeksi jutun.

Tämän HT:n käyttöönoton myös Pentium mallaisssa voidaan katsao olevan Intelin ensimmäinen reaktio Ryzenin tuomaan paineeseen kun jos kilpailijalla on myynnissä uusia prosessoreja vain neljäydintä tai enempi luokassa niin vain kahta threadia tukeva Pentium näyttää/tuntuu heikolta (HT:han näkyy tehtäävien hallinassa useampana ytimenä).

Muropaketin uusimmat