Uusimmat

Intel nostaa Atomien kellotaajuuksia

11.05.2011 14:27 Ville Suvanto

atomX-bit labs -sivuston uutisoinnin mukaan Intel aikoo nostaa kellotaajuuksia seuraavan sukupolven Cedarview-koodinimellisiin SoC-järjestelmäpiireihin (System-on-Chip). Ratkaisun on määrä parantaa varsinkin video- grafiikkasuorituskykyä sekä lisätä kilpailuetua AMD:n Fusion-APU-piirejä vastaan.

Intel julkaisee kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä Cedarview-D-koodinimelliset Atomit D2700- ja D2500-mallien turvin. Molemmat mallit ovat kaksiytimisiä, niissä on yksi megatavu välimuistia ja TDP-arvo on 10 wattia. Ensimmäisenä mainitun kellotaajuus on huhujen mukaan 2,13 GHz, kun taas jälkimmäinen toimii 1,86 GHz:n kellotaajuudella.

Cedarview-järjestelmäpiirien integroitu grafiikkaohjain tukee DirectX 10.1 -rajapintaa ja siinä on integroituna Blu-ray-toistoa varten teräväpiirtoa tukeva videodekooderi. Lisäksi DDR3-muistiohjainta on parannettu ja tuettuna ovat digitaaliset näyttölähdöt. X-bit labs -sivuston näkemien dokumenttien mukaan uudet SoC-järjestelmäpiirit kuluttavat 32 nanometrin valmistusprosessin myötä vähemmän tehoa nykyisiin malleihin verrattuna.

X-bit labs, Intel’s Next-Generation Atom Chips to Get Substantially Higher Frequencies