UUSIMMAT

Intel osti suomalaisen grafiikkateknologian osaajan Siru Innovationsin

06.05.2022 17:15 Muropaketin toimitus

Intel kertoi ostaneensa suomalaisen grafiikkateknologian osaajan Siru Innovationsin. Se liittyy Intelin AXG-ryhmään.

Vuonna 2010 perustetun Siru Innovationsin vuoden 2020 lopussa päättyneellä tilikaudella yhtiöllä oli 24 työntekijää, ja työntekijämäärä kasvoi 20 prosenttia edelliseltä tilikaudelta. Samaisella tilikaudella yritys teki 4 357 000 euron liikevaihdon, ja sen tulos oli 1 145 000 euroa, ja yrityksen nettotulosprosentti oli 26,3.

Yrityksen toimialakuvaus kuuluu seuraavasti:

”Yhtiön toimialana on mikroelektroniikan tuotteiden ja palveluiden suunnittelu, kehittäminen, valmistus, toteutus, myynti Suomessa ja ulkomailla sekä maahantuonti sekä niihin liittyvä konsultointi, patentti- ja lisenssioikeuksien ja muiden aineettomien oikeuksien hallinta ja luovuttaminen.”

Ainakin yksi yrityksen perustajista oli aikoinaan osa legendaarista Future Crew -tiimiä, joka oli tunnettu ryhmä demopiireissä. Kaikki kolme perustajaa olivat myös Bitboysissa, kun se perustettiin 1990-luvulla. Bitboys kehitti aikoinaan Glaze3D-grafiikka-arkkitehtuuria, joka ei koskaan varsinaisesti tullut markkinoille. Syynä oli tiettävästi se, että Infineon lopetti Glaze 3D -projektille tärkeän muistin valmistamisen. Myöhemmin Bitboysin osti ATI, jonka puolestaan ​​osti AMD.

Ei ole tiedossa, mitkä ovat Intelin tarkat suunnitelmat Siru Innovationsin suhteen. Intelin varapääjohtaja Balaji Kanigicherl kuitenkin kertoi, että Siru liittyy AXG-ryhmään. AXG:n toimintaan kuuluvat ainakin lohkoketjut, suurteholaskenta, pilvipalvelut sekä supertietokoneet.