Uusimmat

Intel paljasti yksityiskohtia ensi vuonna julkaistavista Rocket Lake-S -prosessoreista

31.10.2020 09:04 Muropaketin toimitus

Intelin markkinointimateriaalin mukaan uusi sukupolvi tuo mukanaan vähintään kymmenen prosentin parannuksen IPC-suorituskyvyssä ja aiemminkin hehkutetun tuen PCIe 4.0 -standardille.

Intel pyrkii ylläpitämään hypeä seuraavan sukupolven prosessoreidensa suhteen. Aiemmin se vahvisti prosessoreiden julkaisun tulevan vuoden ensimmäiselle vuosineljännekselle. Nyt sitä seurasi markkinointidiat, jotka paljastavat erinäisiä yksityiskohtia tulevasta prosessorisukupolvesta.

Seuraavan sukupolven prosessorit perustuvat Cypress Cove -mikroarkkitehtuuriin ja sen ansiosta IPC-suorituskykyyn lupaillaan vähintään kymmenen prosentin parannusta. Dia vahvistaa myös sen, että malliston kärkenä toimii 8-ytimiset mallit.

Prosessoreista löytyy myös uusi muistiohjain, jonka ansiosta tuki yltää DDR4-3200 -kellotaajuuksiin saakka. Uuden integroidun grafiikkaohjaimen suorituskykyyn lupaillaan 50 prosentin parannusta, kun verrokkina on 9. sukupolven grafiikkaohjain, joka löytyy mm. Coffee Lake-S -sukupolven prosessoreista.

Merkittävimpiin päivityksiin kuuluu tuki PCIe 4.0 -standardille. Uudet prosessorit tukevat enimmillään 20 PCIe 4.0 -väylää.

Oletettavasti Intel jatkaa näiden pikkupaljastusten tiellä viedäkseen huomiota AMD:n Ryzen 5000 -sarjan prosessoreilta.

Muropaketin uusimmat