Intel palkkasi Applen M1-piirejä kehittäneen teknologiavelhon – ”Hienoja asioita luvassa”

12.01.2022 07:45 | Muropaketin toimitus

Intel on juuri hankkinut uuden teknologiagurun, joka oli luomassa Applen kehuttua, ARM-pohjaista M1 -järjestelmäpiiriä. Nyt hän aikoo kehittää uraauurtavia piirejä Intelille.

Entinen Applen insinööri ja Mac-järjestelmäarkkitehtuurista vastannut johtaja Jeff Wilson ilmoitti LinkedIn-profiilissaan, että hän on siirtynyt Intelille, ja työskentelee heidän suunnittelutiimien kanssa seuraavan sukupolven järjestelmäpiirien luomisessa.

Intel on siirtymässä Alder Lake -suorittimien myötä hybridiarkkitehtuuriin. Wccftechin mielestä Intel palkkaakin Jeff Wilsonin juuri oikealla hetkellä, kun työn alla on seuraavan sukupolven suorittimet ja uusia ratkaisuja kuten Foveros- ja Emib-paketointiteknologiat.

Wilson kertoi olevansa innoissaan päästessään työskentelemään tiimien kanssa ja luomaan uraauurtavia järjestelmäpiirejä. Hän sanoi niin ikään, että hienoja asioita on luvassa.

Intelin tulevia suoritinperheitä ovat muun muassa Meteor Lake, Arrow Lake, Lunar Lake ja Nova Lake. Kaikki nämä ovat askeleita eteenpäin hybridiarkkitehtuurin hyödyntämisessä.

Muropaketin uusimmat