UUSIMMAT

Intel-pomo paljasti: 10 nm alkuvuodesta 2017, lausunto vedettiin pian takaisin

05.02.2015 16:04 | Petrus Laine

Intel tuo markkinoille uusia prosessoreita tick-tock-medotilla. Jokainen tick-vaihe on aiempi arkkitehtuuri toteutettuna aiempaa pienemmällä valmistusprosessilla ja tock-vaihe uusi arkkitehtuuri samalla valmistusprosessilla kuin edeltävän arkkitehtuurin tick-vaihe. Intelin seuraava tock-vaihe on Skylake, joka julkaistaan viimeisimpien roadmappien mukaan kuluvan vuoden puolivälin tienoilla, vain reilu puoli vuotta tick-vaiheen Broadwellin jälkeen.

Skylakea seuraava tick-vaihe on nimeltään Cannonlake, joka tullaan valmistamaan 10 nanometrin valmistusprosessilla. Vielä tammikuussa Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich kertoi sijoittajilleen, ettei yhtiö ole valmis kertomaan milloin 10 nanometrin prosessi saataisiin otettua käyttöön. Aiemmissa Intelin dioissa sitä on ennustettu 2016 – 2017 vuodenvaihteen tienoille.

Intelin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan johtajiin kuuluva Taha Khalifa kertoi viime kuussa antamassaan haastattelussa, että 10 nanometrin prosessorit tultaisiin julkaisemaan vuoden 2017 alkupuolella. Intel havahtui tähän paljastukseen kenties hieman myöhässä, mutta on nyt vetänyt Khalifan lausunnon takaisin. Uudessa lausunnossa Intel kertoo 10 nanometrin prosessorien olevan kyllä kehityksen alla, mutta kilpailullisista syistä yhtiö kieltäytyy puhumasta niiden aikataulusta.

SweClockers, Intel withdraws statement about 10 nanometers and Cannon Lake early 2017 (Google Translate)

GulfNews, Intel to launch 10nm chips in early 2017

GulfNews, Intel retracts from its statement