UUSIMMAT

Intel sai markkinaosuutta Alder Lake -menestyksen ansiosta takaisin – AMD:n tuleva mobiiliprosessorikin jäämässä jalkoihin

28.01.2022 20:52 Muropaketin toimitus

Intel on saamassa AMD:lta takaisin merkittävän markkinaosuuden kuluttajatietokoneiden segmentissä. Tästä on kiittäminen Intelin 12. Core-suoritinsukupolven Alder Lake -prosessoreita.

Vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä Intelin mobiilisuorittimien markkinaosuus oli 77,8 prosenttia kun taas AMD:n osuus oli 22,2 prosenttia. Molempien yritysten mobiilisuorittimien toimitukset laskivat kuusi prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Wccftech kertoo, että kannettavien PC-tietokoneiden toimitusvaikeudet ovat helpottamassa vuoden 2022 aikana, joka on tärkeä tekijä markkinan kasvamiselle jatkossa.

Palaute Intelin 12. sukupolven Alder Lakesta on ollut hyvää, ja se on toiminut Intelin tuoreen menestyksen veturina. Kannettavien tietokoneiden valmistajat pitävät Intel Alder Lake -mobiilisuorittimia mieluisampana vaihtoehtona kuin helmikuussa julkaistavaa AMD:n Ryzen 6000 Rembrandt -mallistoa, ja kumppanivalmistajat odottavatkin Intelin saavan takaisin merkittävän markkinaosuuden paitsi kannettavissa niin myös pöytätietokoneissa. Vuonna 2022 Intelin odotetaan valloittavan kannettavissa 85 prosentin osuuden AMD:n jäädessä noin 15 prosenttiin.