Uusimmat

Intel tuhosi todisteita kartellijutussa

06.03.2007 13:57 Ville Suvanto

”Massiivisten kommunikaatiovahinkojen, väärinymmärrettyjen dokumenttien säilyttämissuunnitelmien ja ulkopuolisten asianajajien laiminlyöntien takia, Intel on ilmeisesti päästänyt todisteita tuhoutumaan”, kommentoi AMD tiedotteessaan. Intelin nykyinen sähköpostijärjestelmä poistaa automaattisesti työntekijöiden lähetetyt ja vastaanotetut sähköpostit 35 päivän välein. Johtajien postit tuhotaan 45 – 60 päivän välein.

AMD väittää, että yli kolmannes 1027 juttuun liittyvistä työntekijöitä ei saanut ohjeita säilyttää asiakirjoja jutun alkuunpanon jälkeen vuonna 2005. Henkilöitä, jotka vastaanottivat ohjeet ja säilyttivät asiakirjoja, AMD syyttää suurimman osan kuitenkin tuhonneen lähettämänsä sähköpostit. Intelin mukaan nämä 217 henkilöä on tunnistettu ja heidän pitää säilyttää asiakirjat tuomioistuimelle. AMD:lla on oikeus tunnistaa lisäksi 254 työntekijää tuomioistuimen asiakirjojen tarkastusta varten – tällä hetkellä AMD on listannut 74 henkilöä.

Intelin kirje tuomari Joseph Farnanille selittää, että lomautukset ja yrityksen uudistaminen vuonna 2006 aiheuttivat joitain laiminlyöntejä asiakirjojen säilyttämisessä. ”Jutun rutinoitumisen myötä olemme oppineet, että pieni osuus sähköpostien arkistoinnista ei ollut säilynyt tavalla, jolla me uskoimme sen tapahtuneen. Tämä johti laajempaan tutkintaan ja uusien menetelmien implementointiin”, kommentoi Intelin puolestapuhuja Chuck Malloy. ”Tarkistamme yhä aktiivisesti varmennusnauhoja ja toissijaisia lähteitä löytääksemme jokaisen bitin kyseessä olevista sähköposteista.”

DailyTech, AMD: Intel Destroyed Evidence in Antitrust Case