Intel vahvisti Tiger Lake-H -prosessorimallistosta löytyvän myös 8-ytimisiä malleja

15.09.2020 16:08 | Muropaketin toimitus

Intelin Boyd Phelps vahvisti artikkelissaan, että Tiger Lake-H -prosessorimallistoon luvassa myös 8-ytimisiä malleja. Syyskuun alussa julkaistussa Tiger Lake-U -mallistossa oli ainoastaan kaksi- ja neliytimisiä malleja.

Intelin ensimmäiset Tiger Lake -koodinimelliset prosessorit julkaistiin syyskuun alussa. Virtapihien prosessoreiden mallisto käsitti ainoastaan kaksi- ja neliytimisiä malleja. Suorituskykyvertailut kuitenkin lupailivat selvää parannusta edellisen sukupolven prosessoreihin, mutta myöskin AMD:n kilpaileviin prosessoreihin.

Odotukset seuraavaa Tiger Lake -julkistusta kohtaan nousivat, kun Client Computing -yksikön varatoimitusjohtaja paljasti artikkelissaan, että Tiger Lake-H -mallisto tulee käsittämään myös 8-ytimisiä prosessorimalleja. Huhujen mukaan luvassa on 4-ytimisiä Tiger Lake-H -prosessoreita 35 watin TDP-arvolla. Alemman TDP-arvon mallien grafiikkaohjaimessa on käytössä 96 EU-yksikköä (Execution Unit). Saataville tulee myös 45 watin TDP-arvolla olevia malleja, joista löytyy neljä-, kuusi- ja kahdeksanytimisiä malleja. Niissä EU-yksiköitä on väitetysti vain 32 kappaletta. Niiden kohdalla graafisesta suorituskyvystä huolehtii odotetusti erillinen mobiilinäytönohjain.

Tiger Lake-H -prosessoreiden julkaisuaikataulu on toistaiseksi arvailujen varassa. Ne asettuvat todennäköisesti kilpailemaan AMD:n Cezanne-koodinimellisten mobiiliprosessoreiden kanssa.