Intel valmistelee Core i9-10980HK -prosessoria, joka tuo 5,3 gigahertsin kellotaajuuden myös kannettaviin

30.03.2020 20:17 | Muropaketin toimitus

Comet Lake -sukupolven kannettaviin tarkoitetut prosessorit tulevat nostamaan kellotaajuuksia samalla tavoin kuin tulevat Intelin työpöytäprosessorit.

Uuden sukupolven prosessoreihin luvataan vuotaneen esitysmateriaalin mukaan 5,3 gigahertsin boost-kellotaajuus, mikäli laitteen jäähdytysteho riittää. Intel Core i9-10980HK on malliston lippulaiva, jossa on kahdeksan ydintä ja kuusitoista säiettä. Korkea 5,3 gigahertsin todennäköisesti lyhytkestoinen kellotaajuus on Intelin Thermal Velocity Boost -ylikellotustoiminnon ansiota, joka ollaan vuototietojen perusteella lisäämässä työpöytäprosessorien lisäksi myös kannettaviin tarkotettuihin prosessoreihin. Ominaisuus on jo aiemmin kuulunut joihinkin Core 9000 -sarjan mobiiliprosessoreihin.

Näiden prosessoreiden TDP-arvo on todennäköisesti jälleen 45 wattia, ja niitä tullaan näkemään lähinnä kookkaimissa ensisjaisesti työpöytäkäyttöön tarkoitetuissa kannettavissa. Sarjaan todennäköisesti kuuluva Intel Core i7 -prosessori on ilmeisesti myös saamassa ominaisuuden, joka nostaa kellotaajuuden yli viiteen gigahertsiin ainakin hetkittäin. Uusien prosessorien julkistuksen odotetaan tapahtuvan Nvidian uusien kannettaviin suunniteltujen näytönohjaimien kanssa samaan aikaan 2. huhtikuuta.