Inteliä vastaan saatetaan nostaa joukkokanne 7 nm -valmistusprosessin viivästymisen vuoksi

31.07.2020 08:16 Muropaketin toimitus

Intelillä ei ole mennyt viime aikoina kovinkaan ruusuisesti. Se menetti 16 prosenttia osakkeensa arvosta ja ilmoitti myös 7 nm -piiriensä viivästymisestä.

Viivästyminen on aiheuttanut yllättäen mahdollisen joukkokanteen nostamisen Inteliä vastaan. Hagen Berman -lakiyrityksen mielestä Intel petti lupauksensa, joka johti merkittäviin sijoittajien tappioihin. Lakifirma etsiikin nyt sijoittajia, jotka haluavat olla mukana joukkokanteessa. Hagen Berman etsii niin ikään henkilöitä, jotka saattaisivat olla avuksi heidän alustavissa tutkimuksissaan.

Lakiyritys perusteli hankettaan ainakin sillä, että Intel toistuvasti esitti väitteen, että 7 nm -prosessin suorittimia alettaisiin toimittaa vuonna 2021. Sirujätti kuitenkin tiedotti vastikään, että suorittimet viivästyvät. 7 nm -piirit saattavatkin tulla markkinoille ehkä vasta vuoden 2023 alussa.

TechSpot huomautti, että Intel kuten muutkin miljardiluokan yritykset saavat usein haasteita oikeuteen ilman että niistä aiheutuu sen suurempia jatkotoimia.