Uusimmat

Inteliltä odotetaan uusia prosessoreja ja Z490-piirisarjaa ensi vuoden huhtikuussa

11.12.2019 08:20 Muropaketin toimitus

Vuotaneiden esitysmateriaalien mukaan Intelin Comet Lake-S -prosessorit  ja niille suunnitellut piirisarjat emolevyineen julkaistaisiin huhtikuussa vuonna 2020.

Uusille emolevyille julkaistaneen ensin Z490-piirisarja ja myöhemmin vielä W480, B460 ja H410 -piirisarjat. Uusien piirisarjojen ja emolevyjen mukana Intel on julkaisemassa myös uuden prosessorikannan, joka eroaa aiemmista rakenteeltaan niin, etteivät tulevat prosessorit toimisi enää vanhemmilla emolevyillä.

Tämänhetkisten tietojen mukaan uuden kannan nimi olisi LGA 1200. Luvassa on tuki enemmän mobiililaitteiden kaltaiselle valmiustilalle C10- ja S0ix-tuen myötä. Uudessa alustassa saatetaan myös nähdä integroitu 802.11ax eli WiFi 6 -tuki.

Intelin Comet Lake-S -sarjan Core i9 -prosessoriin olisi ennokkotietojen mukaan tulossa kaksi ydintä lisää nykyisiin verrattuna, joten ytimiä olisi yhteensä 10 ja säikeitä 20. Tulevan sukupolven Core i5-mallissa taas olisi kuusi ydintä ja 12 säiettä, eli erona nykyiseen sukupolveen olisi kasvanut säikeiden määrä. Kellotaajuudet Core i5 -prosessorissa olisivat tietojen mukaan samanlaiset kuin nykyisessä sukupolvessa.

Tiedoista uutisoi sisäpiiritietojen mukaan HKEPC (linkki Googlen käännökseen).

Muropaketin uusimmat