Inteliltä tulossa 28-ytiminen prosessori työpöytäkäyttöön vuoden loppuun mennessä

06.06.2018 14:51 | Muropaketin toimitus

Intel paljasti Computex-messujen lehdistötilaisuudessa, että prosessorivalmistajalla on työn alla uusi HEDT-mallisto. Sarjan kärjestä löytyy 28-ytiminen prosessori. Tarkemmat yksityiskohdat mallistosta jätettiin vielä paljastamatta.

Core i7-8086K Limited Edition ei jäänyt Intelin ainoaksi prosessoripaljastukseksi. Hieman vastoin odotuksia, Intel paljasti, että se on valmistelemassa uutta HEDT-mallistoa, joka tulee korvaamaan nykyisen Skylake-X -prosessorimalliston. Lehdistötilaisuudessa paljastettiin vain vähän tulevasta lippulaivamallistosta. Malliston kärjestä löytyy kuitenkin 28-ytiminen prosessori, joka SMT-tuen kera tarkoittaa 56 säiettä. Prosessoria demottiin tilaisuudessa sen verran, että sillä ajettiin Cinebench R15 -testi. Testissä prosessorin kaikki ytimet toimivat viiden gigahertsin kellotaajuudella.

Yksityiskohdat esimerkiksi prosessorikannasta, yhteensopivasta piirisarjasta, muista malliston prosessoreista ja TDP-arvosta jäivät vielä arvoitukseksi. Se ainakin tiedetään, että prosessorit tulevat saataville vuoden loppuun mennessä.