Uusimmat

Intelin 10 nanometrin Cannonlaken piirisarjaan Wi-Fi- ja USB 3.1 -tuki

12.11.2016 10:34 Muropaketin toimitus

Intel

Intel valmistautuu julkaisemaan Kaby Lake -koodinimiset 7. sukupolven Core-työpöytäprosessorit ja 200-sarjan piirisarjat ensi vuoden alussa.

Digitimes-uutissivusto raportoi jo emolevyvalmistajilta kuulemiinsa tietoihin perustuen, että Kaby Laken jälkeen julkaistavien 10 nanometrin Cannonlake-prosessoreiden yhteydessä julkaistavat 300-sarjan piirisarjat toisivat mukanaan natiivin Wi-Fi- ja USB 3.1 -tuen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Intel integroi nykyiset kolmansien osapuolien valmistamat ohjainpiirit suoraan piirisarjan piisirulle.

Piirivalmistajat Broadcom, Realtek Semiconductor ja ASMedia ovat tällä hetkellä pääosin vastuussa emolevyjen Wi-Fi- ja USB-ohjainpiirien valmistuksesta. Vaikka Intel tulee todennäköisesti integroimaan ohjainpiirit piirisarjaansa, yleistyy USB 3.1 -standardin käyttö eri laitteissa parhaillaan niin nopeasti, ettei sen uskota vaikuttavan piirien kysyntään.

Myös AMD valmistautuu parhaillaan uusien Zen-arkkitehtuuriin perustuvien työpöytä- ja palvelinprosessoreiden julkaisuun ja AMD-emolevyjen tarve ohjainpiireille paikkaa niiden kysyntää.