Uusimmat

Intelin 13. sukupolvea vielä odotellaan – Meteor Lake- ja Arrow Lake -suoritinsukupolvet tulossa seuraavina

07.06.2022 07:49 Muropaketin toimitus

Tällä hetkellä kuluttajat nauttivat Intelin 12. sukupolven Alder Lake -suorittimista. Seuraavana on luvassa 13. Core-suorittimien sukupolven Raptor Lake, jota seuraavat 14. sukupolven Meteor Lake ja 15. sukupolven Arrow Lake.

Raptor Laket ovat tulossa markkinoille lähikuukausina, mutta se ei ole estänyt huhumyllyä pyörimästä Meteor Lake ja Arrow Lake -suorittimien ympärillä.

Nykyisten valistuneiden arvioiden ja Moore’s Lawin mukaan Meteor Lake -suorittimet saapuisivat markkinoille vuonna 2023, ja Arrow Lake -suorittimet vuonna 2024. Suoritinsukupolvien vanavedessä on luvassa uusi LGA 2551 -kanta, joka seuraa Alder Lake- ja Raptor Lake -suorittimien käyttämää LGA 1700 -kantaa. Tiettävästi Intel LGA 2551 -kanta on mitoiltaan 38 x 46 millimetriä, ja se on vain hieman suurempi kuin nykyinen LGA 1700 -kanta.

Meteor Lakejen Intel 4 -valmistusprosessi tiettävästi parantaa suorituskykyä wattia kohden 20 prosenttia. Toisena uutuutena Meteor Laket ottavat käyttöön uuden siruihin (tiles) perustuvan arkkitehtuuriin. Meteor Lake -suorittimissa on neljä pääsirua, jotka keskittyvät eri toimintoihin.  Alder Lakejen tapaan suorittimessa käytetään hybridiarkkitehtuuria, sisältäen suorituskykyisiä Redwood Cove P-ytimiä ja energiatehokkaita Crestmont E-ytimiä.

Ensimmäiset Meteor Lake -suorittimet on määrä toimittaa vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen aikana, ja kuluttajille ne tulisivat saataville vuoden 2023 toisella puoliskolla. Intelin odotetaan paljastavan uusia yksityiskohtia Meteor Lake ja Arrow Lake -suorittimistaan ​​Hot Chips 34-tapahtumassa elokuussa.

Muropaketin uusimmat