Uusimmat

Intelin 8-ytimisestä Coffee Lake -prosessorista ensihavainto 3DMarkin tuloslistoilla

22.03.2018 16:09 Muropaketin toimitus

Toistaiseksi julkaisematon Coffee Lake S -sukupolven prosessori on löytänyt tiensä 3DMark-tuloslistoille. Kyseessä on ollut todennäköisesti engineering sample, koska prosessorin kaikki tiedot eivät ole tunnistuneet.

Aiemmin vuodetut Intelin suunnitelmat paljastavat valmistajan aikeet julkaista Z390-piirisarja. Tämä on tietenkin herättänyt spekulaatiot siitä, että uuden piirisarjan myötä julkaistaisiin myös uusia prosessorimalleja.

Spekulaatiot vaikuttavat saaneen lisäpuhtia julkaisemattoman, 8-ytimisen Coffee Lake -arkkitehtuurin prosessorin päädyttyä 3DMarkin tuloslistoille. Prosessorista ei paljastu muuta kuin se, että se kuuluu Coffee Lake S -sukupolveen ja siinä on kahdeksan ydintä SMT-tuella. Prosessorin peruskellotaajuus sekä turbo-kellotaajuus ovat 2,2 gigahertsiä, mikä viittaa siihen, että kyseessä on engineering sample. Prosessorin valmistusmenetelmä ja TDP-arvo eivät ole tunnistuneet.

Intel Z390 -piirisarjan julkaisua odotetaan vasta toisella vuosipuoliskolla, joten paljon ehtii tapahtua ennen sitä. Esimerkiksi AMD ehtii vyöryttää markkinoille uudet Ryzen-prosessorit.