UUSIMMAT

Intelin Alder Lake-S -koodinimellinen prosessori kuvavuodossa

16.10.2020 12:35 | Muropaketin toimitus

Verkkoon päätyi kuva väitetystä Alder Lake-S -prosessorista. Kuva paljastaa, kuinka suuri LGA1700-kanta on edeltäjäänsä verrattuna. Prosessorin yksityiskohtia kuva ei kuitenkaan paljasta.

Intel vahvisti itse, että se julkaisee Rocket Lake-S -prosessorit tulevan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Samalla se rauhoitti julkaisun ympärillä pyörineen huhumyllyn.

Uudelleen huhumylly pääsi käynnistymään, kun verkkoon päätyi väitetty kuva Alder Lake-S -koodinimellisestä prosessorista. Kuva itsessään ei paljasta prosessorin yksityiskohtia. Se kuitenkin tarjoaa hyvän ensisilmäyksen kokoerosta, joka sillä on nykyisen Comet Lake-S -prosessoriin. Alder Lake-S -prosessoreiden tiedetään käyttävän LGA1700-prosessorikantaa.

Tähän mennessä saatujen tietojen perusteella Alder Lake-S -koodinimelliset prosessorit tukevat DDR5-muisteja ja mahdollisesti myös PCIe 5.0 -standardia. Prosessori perustuu Golden Cove- ja Gracemont-mikroarkkitehtuureihin.

LGA1700-kannallisia prosessoreita ei kannata vielä odottaa kovinkaan kuumeisesti, sillä VideoCardzin mukaan julkaisu tapahtuu ensi vuoden jälkimmäisellä vuosipuoliskolla.