Uusimmat

Intelin julkaisemattomat Core i9-9900KF -prosessorit ilmestyivät verkkokauppojen listoille

27.12.2018 10:48 Muropaketin toimitus

Julkaisemattomia F-lisämerkinnällä varustettuja yhdeksännen sukupolven Core-prosessoreita ilmestyi norjalaisten ja kotimaisten verkkokauppojen tuotelistoille. Kellotaajuudet ovat linjassa alkuperäisten mallien kanssa.

Intelin F-lisämerkinnällä kulkevista yhdeksännen sukupolven prosessoreista kuultiin ensimmäisen kerran joulukuun alussa. Tuolloin pinnalle nousivat ainoastaan mallinimet. Tarkemmat yksityiskohdat jäivät tarkentumatta. Prosessoreiden julkaisu näyttääkin olevan käsillä hyvinkin pian, sillä jotkin verkkokaupat ovat jo lisänneet prosessorit tuotelistoilleen.

Kotimaisista kaupoista löytyvät ainakin Core i9-9900KF-, i5-9600KF- ja i5-9400F -prosessorit. Kellotaajuuksissa ei näytä olevan eroavaisuuksia alkuperäisiin malleihin. Tarkemmista tuotetiedoista ei ikävä kyllä selviä, mikä on integroidun grafiikkapiirin kohtalo. Huhut puuttuvasta tai käytöstä poistetusta grafiikkapiiristä ovat yhä läsnä.

Hinnoittelun puolesta Core i9-9900KF on samalla tasolla edeltäjänsä kanssa. Core i5-9600KF on tässä vaiheessa hinnoiteltu edullisemmaksi kuin sisarmallinsa. Core i5-9400F -mallin hinta etsinee vielä paikkaansa, sillä ensimmäiset hinnat hinnoittelevat sen samalle tasolle i5-9600KF -mallin kanssa. Prosessoreita tulee useamman kaupan mukaan saataville jo 7. tammikuuta.