UUSIMMAT

Intelin julkistamattomat KA-prosessoriversiot uusista Core 10000 -sarjalaisista lipsahtivat julki

27.07.2020 12:55 | Muropaketin toimitus

Intel on vuotojen perusteella valmistelemassa uusia KA-versioita markkinoille uusista Core-prosessoreista.

KA-versiot useista Intelin prosessoriuutuuksista ilmestyivät liettualaisen verkkokaupan listoille. Nämä mysteeriversiot prosessoreista olisivat kaupan mukaan saapumassa testattavaksi elokuun alussa. Mikäli Intel tosissaan aikoo julkaista vielä uusia versioita pitkälti samoista prosessoreista, voisi se julkistaa ne syyskuun alun tilaisuudessaan.

Listatuilla prosessoreilla on eri tuotekoodit kuin jo tutuilla prosessoreilla. Tämä voi vihjata tiedon pitävän paikkansa. Toisaalta kaikki prosessorit on merkitty Core i9-sarjaan eikä Core i7- tai Core i5 -versioita ole mainittu. KA-prosessoriversioille on merkattu samat peruskellotaajuudet kuin tutuille K- ja KF-prosessoriversiolle.

Prosessorit listaava verkkokauppa PigiauNerasi ei kuitenkaan listaa uusien prosessorien boost-kellotaajuuksia. Tämän takia yksi ehdotus on, että KA-versiot ovat muutoin samat prosessorit kuin K- ja KF-versiot, mutta ne eivät saavuttaisi samoja boost-kellotaajuuksia. K-kirjain viittaisi kuitenkin näidenkin mallien olevan kerroinlukottomia.