Uusimmat

Intelin kahdeksanytimiset Coffee Lake -prosessorit julkaistaan syyskuussa?

13.06.2018 19:51 Muropaketin toimitus

Intelin huhutaan täydentävän Coffee Lake -arkkitehtuurin prosessorimallistoa kahdeksanytimisellä prosessorilla vielä syyskuun aikana.

Intelin anti Computex-messuilla jäi työpöytäkäyttäjiä silmällä pitäen melkoisen ohueksi. Lehdistötilaisuudessa julkaistiin Core i7-8086K Limited Edition -prosessori. Käytännön tasolla uusi malli oli Core i7-8700K -prosessori, mutta sen turbo-kellotaajuus nousee viiteen gigahertsiin.

Tilaisuudessa ei puhuttu sanallakaan kahdeksanytimisestä mallista, josta huhumylly on käynyt kuumana jo kauan. PC Watchin mukaan kahdeksanytimiset prosessorit julkaistaan vielä syyskuussa. PC Watch ei tarkenna lähteitään, mutta julkaisuaikataulu olisi ainakin yhtenevä alkuperäisten Coffee Lake -työpöytäprosessoreiden kanssa, koska ne julkaistiin myös syyskuussa. Oletettavasti uudet prosessorit saavat rinnalleen Z390-piirisarjan, jonka tiedot ovat ehtineet vuotamaan jo aiemmin.

PC Watchin mukaan Intelin nykyiseen HEDT-mallistoon on odotettavissa 22-ytiminen Core X -prosessori. Piirisarjana toimisi yhä X299 ja prosessorikantana LGA 2066. Uuden lippulaivan myötä TDP-arvon arvioidaan nousevan 300 wattiin.