Intelin neliytimisten Alder Lake-S -prosessoreiden testituloksia julki

28.12.2021 07:52 | Muropaketin toimitus

Testipenkkiin päätyi julkaisemattomien Core i3-12100- ja Core i3-12300 -prosessoreiden QS-versiot. Tulokset vaikuttavat varsin lupaavilta.

Intelin on määrä julkistaa kerroinlukitut, edullisemmat, Alder Lake-S -prosessorit viikon kuluttua CES 2022 -messujen yhteydessä. Moniin verkkokauppoihin on jo päätynyt prosessoreiden QS- ja ES-versioita (Qualification Sample ja Engineering Sample).

Chiphell-foorumin käyttäjä 热心市民描边怪 sai käsiinsä Core i3-12100- ja Core i3-12300 -prosessoreiden QS-versiot. Hän ajoi prosessoreilla synteettisiä testejä, mutta myös pelitestejä. Testeissä suorituskykyä verrataan AMD:n nelikytimisiin APU-piireihin sekä Ryzen 3 3100 -prosessoriin.

Synteettisten testien ja pelitestien perusteella neliytimiset Alder Lake-S -prosessorit ohittavat selvällä erotuksella AMD:n neliytimiset kilpakumppanit. Toki pitää muistaa, että AMD:n mallit edustavat vanhempaa sukupolvea ja esimerkiksi tuoreimpaan Ryzen 5000 -sarjaan ei ole julkaistu lainkaan neliytimisiä prosessoreita tai APU-piirejä (työpöytäkäyttöön).

Testituloksiin on kuitenkin syytä suhtautua pienellä varauksella, sillä ne ovat ajettu prosessoreiden QS-versioilla. Merkittäviä eroja jälleenmyyntiversioihin ei pitäisi olla, mutta erot ovat kuitenkin mahdollisia.